Google tave stebi

Harvardo profesorius ir žinomas Google kritikas Ben Edelmen paskelbė savo tyrimo rezultatus, kurie parodė, kad Google Toolbar perduoda korporacijai informaciją apie visus vartotojo lankomus puslapius net ir šią funkciją išjungus. Žinoma, šis vartotojo “sekimas” yra reikalingas, kai vartotojas nori matyti puslapių rankus ar panašių puslapių pasiūlymus, tačiau Ben Edelmen atlikti stebėjimai parodė, kad Google gaunama informacija aprėpia domenų ir failų vardus, direktorijas, svetainių adresų parametrus bei paieškos žodžius.

Vartotojui išjungus “sekimo” funkciją tik viename, tuo metu lankomame, puslapyje, Google Toolbar pradingsta, tačiau tinklo stebėjimas rodo, kad duomenų persiuntimas vis dar vyksta. Ta pati problema ištinka bandant išjungti Google Toolbar naudojantis Internet Explorer 8 funkciją Manage Add-Ons – jį išjungus, duomenų siuntimas vyksta toliau. Kaip tai atrodo, galite pamatyti čia.

Po šio atradimo Google pranešė, kad šis “bugas” aptiktas 6.3.911.1819 – 6.4.1311.42 Google Toolbar versijose skirtose Internet Explorer. Šią bėdą taisantį atnaujinimą galima rasti čia. O Google žada visų vartotojų programas greitu laiku atnaujinti automatiškai.

Visą Ben Edelmen tyrimą galite perskaityti jo tinklaraštyje.

  1. Žmonės, kurie bijo prarasti privatumą, toks vaizdas, jog turėtų išvis pamiršt internetą. Jei internetinėj erdvėj negalima jaustis saugiai, ypač naudojantis tokia, iš pažiūros patikima koorporacija, kaip google.

  1. No trackbacks yet.

Parašykite komentarą